Pentuja

Miina (Jummi-Jammim Bollinger) on synnyttänyt 10 pentua, yhdeksän mustaa urosta ja yhden mustan nartun.
Pennut on kaikki varattu.

Isukkina pennuilla on FI KVA FI KVA-FT KVA-WT Kulteen Baron  "Guru".

Tästä pentueen sukutauluun.


Miina kuvassa 2 vuotta

 
Miina on helmikuussa 3-vuotta täyttävä "pusukone".
Tykkää kaikista, näyttää sen pusuttelemalla, mikäli se sallitaan :), ei arista mitään alustoja eikä ääniä.
Kun tehdään töitä, niin vauhtia rittää, mutta kotona hirmu rauhallinen sylissä köllöttelijä.
Todella nopeat, spontaanit ylösotot, rauhallinen ja äänetön passissa. Pystyy työskentelemään isossakin porukassa, ollut mukana sorsa-, pyy- ja fasaanijahdeissa.
Innokas ja nopea uimari.
Miinaa on ollut helppo kouluttaa, se haluaa miellyttää ohjaajaansa ja nauttii noutamiseen liittyvistä tehtävistä.

NOME-kokeissa piti käydä ensin muutama kerta hakemassa 2-tulos, kun neidin keskittyminen ei riittänyt 2-markeissa. Nyt on plakkarissa 2 x ALO1, ja ensi kesänä lähdetään jahtaamaan 1-tuloksia avoimesta luokasta. Keskittyminen ja markkeerauskyky on parantunut hurjasti.
WT-kokeista on ALO1 huimalla 97 pisteellä.

Mutta kukaan ei ole täydellinen, Miinalla on toinen lonkka C, matalahkon lonkkamaljan vuoksi, toinen B. Miinan kaikki sisarukset ovat A tai B-lonkkaisia, kyynärät kaikilla 0/0.
Miina on kattavasti kuvattu, olat terveet ja selästä SPO puhdas, VA0 ja  LTV0. Polvet terveet ja sydän auskultoitu, ei sivuääniä. Silmät terveet.
Miina on ollut perusterve, ei allergioita, käynyt ell vain rokotuksilla.
Koska Miinan toinen lonkka on tuo C, hain sille mahdollisimman korkeaindeksistä urosta kumppaniksi, ja Gurun lonkkaindeksi on huikeat 125.
Ja onhan Gurulla toki muitakin ansioita, Gurusta tietoa alempana.Miinan toisen ALO1 tuloksen yleisvaikutelma
 

 


Kulteen Baron "Guru"
 Gurun omistajan, Petri Paavolan luonnehdintaa Gurusta:
 
"Guru ei ollut mikään varhaiskypsä koira. Pentuna, nuorena jouduin pitämään pitkiäkin opetus taukoja, kun mikään ei tuntunut sujuvan. Kun Guru oli vähän yli vuoden, niin tilanne muuttui täysin. Sen jälkeen se on ollut yhtä menestystarinaa.  Guru on erittäin vastaanottavainen koulutuksessa /opetuksessa. Ns. helppo koira kouluttaa. Sen keskittymiskyky niin kokeissa kuin koulutuksissa on aivan omaa luokkaansa. Se nöyryys, jolla se tahtoo miellyttää isäntäänsä on upeaa. Tuo nöyryys ja intensiivisyys, jolla se tekee työtä niin kokeissa kuin metsästyksessäkin on sitä mitä parhaalta työkoiralta voi vaatia. Kotikoirana helppo ja toisia koiria kohtaan ystävällinen. Koekoirana rauhallinen , tarkkaavainen ja kuuliainen. Toisin sanoen "parempaa ei voisi toivoa". 
 
Gurulla on huikea koeura takana, se on kolmen noutajalajin valio, sijoituksia myös arvokokeissa, ja edustanut Suomea omistajansa kanssa myös ulkomailla.
Kokeiden lisäksi Guru on isäntänsä luottopakki myös käytännön metsällä.