Pentuinfo


Yleistä:

Toivomme, että olette etukäteen tutustuneet kunnolla rotuun, sen luonteeseen ja mahdollisiin terveysriskeihin, jotta tiedätte, minkälaista koiraa olette ottamassa ja mitä se omistajiltaan vaatii. Se on kaikkien etu, niin koiran kuin myös sen omistajien.

Labradorinnoutajakerhon sivuilta löytyy kattavasti tietoa rodusta, myös sairauksista, joihin kannattaa ennen päätöstä tutustua. Sivun oikeasta laidasta löytyy linkki sivuille.

Labradori on jalostettu metsästyskoiraksi, joten sen toimintatarmo on suuri ja se rakastaa tekemistä.
Se on varsin isokoinen ja vilkas koira. Toivomme pennuille aktiivisia koteja, mielellään jonkin harrastamisen muodossa. Labradori on kuitenkin mukava myös seurakoirana, kunhan se on peruskoulutettu hyvin ja saa päivittäin purkaa energiaansa liikunnan ja jonkin mielekkään tekemisen muodossa.
Sille pitää löytyä joka päivä oma aikansa !

Kasvatus:

Meillä syntyy keskimäärin 1-2 pentuetta vuosittain ja ne kasvavat kanssamme sisätiloissa. 
Käytämme jalostukseen vain terveitä koiria ja pyrkimyksenämme on kasvattaa riistaintoisia, terveen rakenteen omaavia koiria, joiden on helppo liikkua ja jotka pystyisivät suorittamaan tehtävää, johon rotu on alunperin luotu.
"Kauniin koiran kanssa on kiva harrastaa" - pyrimme myös ulkomuodollisesti rotumääritelmän mukaiseen labradorinnoutajaan, mutta emme ihannoi yliraskaita koiria.
Osa pentueistamme on sekalinjaisia (peruslinjainen x metsästyslinjainen).

Pennut saavat ulkoilla päivittäin säätilanteen mukaan noin neljännestä viikosta alkaen. Olennainen osa niiden elämää on myös perheemme muut koirat ja tallikissamme.

Opetamme niille luoksetulo-pillityksen alkeet ruokailujen yhteydessä. Pennut saavat pillin myös mukaansa.
Näytämme pennuille kuollutta riistaa ja ne saavat tutustua peuran sorkkaan ja veren hajuun.

Pennut madotetaan asianmukaisesti ja eläinlääkäri tarkastaa ne ennen luovutusta.

Koska haluamme pitää kotona olevan koiramäärän pienenä, ja kuitenkin turvata jalostusmateriaalin, etsimme pennuille myös yhteistyhaluisia sijoituskoteja. Jos sijoituspentu kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä. Sijoitussopimus tehdään kennelliiton kaavakkeelle.

Pentuihin tutustuminen:

Pentuihin pääsee tutustumaan noin kolmesta-neljästä viikosta eteenpäin, siihen asti annamme mammakoiralle mahdollisuuden hoivata pienokaisiaan rauhassa.

Kun olemme tavanneet ja olleet molemmat sitä mieltä, että yhteistyö pennun merkeissä jatkuu, pennusta maksetaan varausmaksu, joka sitoo molempia osapuolia. Varausmaksu on osa pennun hintaa.

Kauppasopimus tehdään Kennelliiton kaavakkeelle.

Myynnin ehtona  on ostajan sitoutuminen teettää koiralle PEVISA-tutkimukset, eli lonkkien ja kyynärien kuvaus + silmäpeilaus, koiran ollessa 1-1,5 vuoden ikäinen.
Tulokset ovat tärkeitä jalostuksellisesti, mutta niistä on hyötyä myös koiran omistajalle.

Yhteydenotot: 

Yhteydenotot ensin vaikka sähköpostilla, en vastaa tuntemattomiin numeroihin. Vastaan kyllä mielelläni, jos laitatte ennen soittoa tekstiviestin, niin tiedän, ettei soittaja kauppaa mitään :) 
Olkaa mieluummin liikkeellä mahdollisimman ajoissa, vaikka jo ennen pentujen syntymää :)