Esittely

Koiramme kuvattuna huhtikuussa 2020
Kasvatamme metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Olemme aiemmin kasvattaneet peruslinjaisia labradoreja, mutta metsästyksen ja kokeissa käynnin myötä omat koiramme ja myös kasvatustyömme ovat painottuneet metsästyslinjaisiin.
Meillä on ollut myös jokunen sekalinjainen pentue, joihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

Perheeseemme kuluu myös kaksi ajolinjaista karkeakarvaista mäyräkoiranarttua, joten joskus meillä saattaa tepastella myös pieniä ajurin alkuja :)

Terveydelle annamme sille kuuluvan arvon, emmekä käytä jalostuksessa sairaita koiria.
Kaikki jalostukseen käytettävät nartut luustokuvataan ja silmät peilataan ja otetaan tarvittavat geenitestit, ettei ainakaan sellaisia sairauksia pennuille tule, mitkä pystytään testaamalla estämään.
Pyrimme hyvään ja terveeseen ruumiinrakenteeseen, jotta koiralla olisi mahdollisuudet pysyä rakenteen puolesta terveenä ja hyvin liikkuvana vanhuuteen saakka. Myös luonne ja käyttöominaisuudet ovat meille tärkeitä.

Kotona olevan koiramäärän haluamme pitää niin pienenä, että jokainen koira saa päivittäin tarvitsemansa ajan ja huomion. Siksi kasvatustyömme perustuu myös sijoituskoiriin.

Harrastamme koiriemme kanssa MEJÄ:ä (metsästyskoirien jäljestämiskoe), NOME:a (noutajien metsästyskoe), WT-kokeita ja tietenkin edellisten lajien treenaamista. Koiramme toimivat myös käytännön metsästyksessä ja käytännön jäljestystehtävissä sekä hoitavat terveyttämme ulkoiluttamalla meitä metsälenkeillä päivittäin :)

Asumme maalla omakotitalossa, noin 15 km Porista. Koirat saavat olla vapaana pihallamme ja myös pentuja ulkoilutamme päivittäin, yleensä 4-5 viikon iästä lähtien.
Kaikki koiramme ovat sisäkoiria ja myös pennut kasvavat sisällä, emmekä myy pentuja pelkiksi tarhakoiriksi.