07 elokuuta, 2018

Kerttu finaalissa labradori-derbyssä !!


Viikonloppuna käytiin perinteinen labradorien mestaruus- ja derby-koe (WT) Ellivuoressa. Derbyyn voivat osallistua alle 2-vuotiaat koirat. Derbyyn osallistui nelisenkymmentä koirakkoa. Lauantaina käytiin karsintakoe Ellivuoren laskettelurinteillä. Tehtäviä oli neljä. Kerttu suoritti tasaisesti kaikki tehtävät, jokainen dami tuli talteen ja myös käteen asti, mikä ei ole aina vieraissa paikoissa ja tilanteissa ollut itsestään selvää.  Kolmos- ja nelostehtävät olivat paritehtäviä, draivia ja walk upia. Niissä Kerttu malttoi hienosti, pysyi paikallaan ja oli hiljaa, jes !
Karsintapäivän päättäneellä illallisella julkistettiin juhlallisesti finaaliin päässeet koirakot. Ja niin vain pääsimme sunnuntain finaaliin !
Finaalissa oli kaksi tehtävää. Ensimmäinen tehtävä oli kaksi-osainen. Markkeerausdami tuli hyvin talteen. Ohjaustehtävässä sain Kertun hyvin oikealle alueelle, mutta saniaispusikossa ei dami meinannut löytyä ja Kerttu valui alueelta pois kohti ohjaajaa, enkä saanut sitä takaisin ensimmäisellä yrityksellä, niin tuomari käski kutsua koiran pois ja tehtävästä tuli 0.
Sunnuntain toisena tehtävänä oli vesinouto ja siinä dami tuli hienosti käteen asti, mikä oli ilmeisesti kokeen testi, koska markkeeraus itsessään oli varsin simppeli.

Hieno viikonloppu kaikkinensa ja paljon lisää treeni-intoa ohjaajalle ja koiralle hyvää uutta kokemusta ja sitä kautta ehkä lisää itseluottamusta.
Erittäin iloinen olen siitä, että tehtävien välit Kerttu otti rauhallisesti, huilaten ja tilanteita rennosti tarkkaillen.
Kerttu 💗